Notícia

La temporada de neu als Andes continua empantanegada

Les grans estacions d'esquí de Xile i Argentina continuen tancades

Nevados de Chillan
Imatge d'ahir divendres a Nevados de Chillan Autor/a: Nevados de Chillan
La temporada de neu als Andes acostuma a ser curta, i normalment va de principis de juny, si neva, i fins a finals de setembre. I el matís del "si neva a principis de juny" és important, perquè no sempre es compleix. Enguany, però, ha nevat d'hora i tenen molta neu, però la pandèmia de la Covid-19 està impedint que, de moment, comenci la temporada.


cerro_bayoCerro Bayo el passat 24 de juny (Instagram Cerro Bayo).

Els Andes, de sud a nord i d'est a oest, estan a vessar de neu, amb una mitjana que supera el metre i mig de gruix. Una situació que feia més quinze anys que no tenien a principis de juliol, però la realitat és la que ve condicionada per la Covid-19 i de moment encara no se sap si obriran les estacions d'esquí.

En el cas dels Andes centrals de Xile, a l'estació metropolitana de La Parva, s'anuncien més de 2 m de neu acumulada. Més al sud, a la zona dels Andes Volcans, l'estació de Nevados de Chillan han publicat algunes fotografies que fan pensar que el gruix de neu també s'apropa als 2 metres. Malauradament totes les estacions del país continuen anunciant que estan tancades als seus webs i així ho ratifiquen en els seus missatges a les xarxes socials.

Segons informa avui el portal de neu Lugaresdenieve, les estacions xilenes ja han fet oficial que es posposa la possible obertura al 18 de juliol, i aquesta és una data optimista. No és un calendari segur, així que tot fa apunta al fet que en el millor dels casos la temporada d'esquí d'aquest any serà curta.

Tot i que s'han elaborat protocols de comportament social i sanitari entre les mateixes estacions i el Govern xilè, la situació de la pandèmia a Xile i Argentina, amb xifres en augment, fan inevitable que s'imposi la prevenció i consigna de "no obrir".

Situació igual de complicada a Argentina

A l'Argentina la situació no és gaire diferent del seu veí. sing.)?---#---Les---#---Las">LasLeñas, als Andes Centrals, i La Hoya, als Andes de la Patagònia, ja van anunciar que no obriran aquest hivern. Es tracta d'una decisió unilateral, ja que en cap cas el Govern argentí els ho impedeix fer-ho. La situació, però, és que si els esquiadors del Brasil no poden entrar a l'Argentina, tampoc té sentit obrir portes només per al mercat local. I tot apunta al fet que no ho podran fer fins a setembre o octubre, quan la primavera austral ja és la cantonada i la neu comença a desaparèixer de la serralada andina.

La situació també és difícil a cerro Catedral, a San Carlos de Bariloche, on 34.000 llocs de treball es veuen indirectament afectats pel turisme i les pèrdues, només per al mes de juliol, s'apropen als 43 milions d'euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny