Notícia

Sis complexes d'alpí en una sola destinació

El Pirineu de Lleida ofereix estacions per a tots els nivells i preferències

Baqueira Beret
El Pirineu lleidatà disposa de 245 pistes d'esquí alpí Autor/a: Baqueira Beret
Amb més de 505 km esquiables distribuïts en 245 pistes d'alpí i diversos circuits nòrdics, el Pirineu de Lleida s'ha convertit en tot un referent per als amants de l'esport blanc d'arreu d'Europa. Els sis dominis d'alpí sumen un total de 350 quilòmetres esquiables, i avui el Diari de la Neu us en dona tots els detalls.Port Ainé va ser escollida com a millor estació petita d'Europa (Foto: FGC)

Set comarques, onze estacions d'esquí, tres parcs naturals, diversos atractius reconeguts per la UNESCO... Lluny de les massificacions, el Pirineu de Lleida s'ha erigit com una de les destinacions turístiques per excel·lència per als amants de la natura i de l'aventura. I el ventall d'activitats i serveis que ofereix durant l'hivern combina la pràctica de l'esquí i una gran varietat d'opcions complementàries amb l'oferta cultural i gastronòmica de la zona. Avui, però, ens centrarem en les estacions d'esquí alpí.

728x90_alpi_hivern_ara-lleida-cat

Amb un total de 505 km esquiables, distribuïts en 245 pistes d'alpí i diversos circuits nòrdics, el Pirineu de Lleida disposa aquesta temporada de més de 4.500 hectàrees esquiables. I per accedir-hi, té actius 81 remuntadors amb capacitat per a transportar un total de 108.453 viatgers cada hora. Això converteix la destinació en una de les més importants de l'Estat espanyol, i també a escala internacional.

Entre les set comarques, s'hi reparteixen 11 estacions d'esquí que es divideixen en sis dominis d'esquí alpí (Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan) i set de nòrdic (Aransa, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera, més Tavascan i Baqueira Beret, que ofereixen les dues disciplines). Els sis complexos d’alpí tenen una llarga tradició i fan de l’oferta de l’Alt Pirineu i Aran una de les més atractives d’Europa, amb més de 350 quilòmetres de domini esquiable. I val a dir que els 11 complexes disposen de tots els serveis necessaris per gaudir de la neu amb la màxima seguretat, no només a les pistes, sinó que també a fora, gràcies a una informatització accelerada, entre d’altres causes, per la pandèmia de la covid-19.


Baqueira Beret té del domini més gran de tot l'Estat espanyol (Foto: Baqueira Beret)

L’estació d’esquí alpí més al nord de tot el Pirineu és Baqueira Beret. Situada entre les muntanyes de la Val d’Aran i les Valls d’Àneu, és un complex únic, amb el domini més gran de l’Estat. Té més de 160 quilòmetres esquiables, i s'ha convertit en un referent a escala estatal i internacional del món de l’esquí.

Al Pirineu lleidatà hi ha tres estacions d’esquí gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, i Espot Esquí i Port Ainé, al Pallars Sobirà.

L’estació de Boí Taüll té les cotes més altes de la serralada, ja que arriba fins als 2.750 metres, i la seva orografia orientada al nord és sinònim d’una neu excel·lent. El complex ribagorçà ha estat distingit durant tres anys consecutius com la millor estació d'esquí de l'Estat pels premis World Ski Awards.


Boí Taüll ha estat distingida tres anys consecutius com a millor estació de l'Estat (Foto: FGC)

A tocar del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, hi ha Espot Esquí; i sota l’ombra del Pic de l’Orri s’hi amaga Port Ainé, amb molt bona neu, envoltada pel paratge del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquestes dues estacions de muntanya ostenten des de l’any 2016 el certificat d’Equipament Turístic Familiar, dins de l’àmbit de Natura i Muntanya en Família. També l’estació de Boí Taüll té aquest reconeixement, que distingeix els territoris i instal·lacions que són especialment sensibles a aquest segment de la demanda i ofereixen equipaments i serveis adaptats a les necessitats de les famílies.


Espot, Port Ainé i Boí estan reconegudes com a destinacions de turisme familiar (Foto: FGC)

D’altra banda, l’any 2019 el complex de Port Ainé va ser escollit com la millor estació petita d'Europa pel diari britànic The Guardian. La qualitat de les seves pistes i la relació qualitat-preu que ofereixen els serveis de l’estació, el bon tracte i l’amabilitat de la gent han avalat aquesta distinció.

Canviant de comarca, al Pallars Sobirà, al bell mig del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el refugi de la Pleta del Prat és la base de Tavascan, una estació que ofereix esquí alpí, nòrdic, de muntanya i raquetes. I al Solsonès hi ha l’estació de Port del Comte, amb pistes amples i pendents per a tots els nivells, acompanyada d’un gran bosc de pi negre amb més de 40 quilòmetres de circuits de raquetes. Tot un món per viure'l.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny