Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu". Més sobre mi a Qui som. Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

Teletreball, mascareta i esquí entre setmana?

snowboard,vallter
Teletreball, mascareta i esquí entre setmana Autor/a: Vallter 2000
Queden pocs dies per a l'inici de la temporada de neu 2020-21. Ja feia dies que des de diversos àmbits els esquiadors plantejàvem dubtes sobre com seria la nova temporada d'esquí condicionada per la Covid-19. 

Si per una banda el tancament precipitat del passat 14 de març ens generava desconfiança sobre el que es podria improvisar en el futur per aturar els contagis, per altra banda aquesta setmana que deixem enrere ha començat a posar negre sobre blanc sobre com es pot desenvolupar la temporada 2020-21.

Divendres els consellers Pere Aragonès, vicepresident del govern, i Meritxell Budó, portaveu del Govern català, van fer una roda de premsa que ha servit per començar a aclarir dubtes sobre com serà la nova campanya.

Per aquest final de novembre i per al mes de desembre ja sabem que les estacions d'esquí podran obrir sense limitacions de dilluns a dijous, mentre que de divendres a diumenge obriran amb limitacions d'afluència de clients. Seran limitacions que vindran motivades per les restriccions de mobilitat.

En concret, des del 23 de novembre i fins al 7 de desembre només podran pujar a esquiar els qui visquin en alguna població del Pirineu dins del terme municipal de la qual hi hagi una estació d'esquí. Si hi ha neu i obren, és clar.

I entre el 7 de desembre i el 21 d'aquest mateix mes aquesta mobilitat ja serà comarcal. Podran pujar a esquiar tots els habitants de comarques dins les quals hi hagi alguna o més d'una estació d'esquí.

Amb sort, la data del 7 de desembre fixada per a la mobilitat comarcal es podria avançar uns dies. Hi estan fent pressió els alcaldes del Pallars Sobirà, Val d'Aran i associacions d'hostaleria. A partir del 21 la mobilitat ja serà plenament oberta dins de tot Catalunya i, per tant, els caps de setmana les estacions d'esquí podran rebre esquiadors d'arreu del territori català. Es tracta d'una relativa bona notícia si tenim en compte que dimarts passat es va filtrar un esborrany que deixava entreveure un escenari molt pitjor.

Ara bé, les restriccions de mobilitat imposades per als cap de setmana fins al 21 de desembre deixaran molt compromesa la viabilitat d'obertura de les estacions d'esquí. De fet, ja s'ha insinuat per diverses fonts que algunes estacions obriran parcialment i de forma progressiva d'acord amb els calendaris planificats de mobilitat.

vallter-panoramica-gra-de-fajol-gran-petit

El teletreball, una oportunitat

El que sí que han fet notar i ens han recordat des de dins el mateix sector, és que de dilluns a dijous tothom que ho desitgi, o pugui, podrà pujar a pistes sense limitacions. 

Cert que la gran majoria dels practicants dels esports de neu treballem precisament entre setmana, com tothom, però no és menys cert que hi ha un gruix prou important de massa laboral que, precisament i "gràcies a la pandèmia", ja poden treballar des de casa amb la fórmula del teletreball. I tots sabem que el teletreball, tot i que amb excepcions, és allò d'"organitza't com vulguis, però la feina ha de sortir". O d'altra manera: "sigues responsable, organitza't per fer la feina com vulguis però fes-la i fes-la bé".

A tots els que feu teletreball i us agrada l'esquí tranquil, segur que ja heu pensat que aquesta podria ser la gran oportunitat de la vostra vida en l'aspecte de fer compatible feina, lleure i l'esport. No en tinc cap dubte que aquest desembre serà, com mai abans, el moment d'aprofitar aquesta nova condició de teletreball. Permetrà aprofitar l'oportunitat de fer un puja-i-baixa entre setmana a l'estació d'esquí que per proximitat o afinitat ens interessi visitar.

Esquiar un dilluns, o un dijous... Lliscar plàcidament per unes pistes amb ben poquets esquiadors... i a la tarda tornar a casa per dinar i teletreballar.... Sembla un bon pla, oi?

Potser la pandèmia ens convidarà definitivament a canviar el xip d'esquiar els caps de setmana per fer-ho entre setmana. Més seguretat per a tots, millor experiència a pistes i i més ganes de repetir. Això si, no ens oblidem la mascareta i comprar el forfet en línia.

Aquest desembre, si neva o fa fred, pot esdevenir per a molts la gran oportunitat per veure'ns a pistes entre setmana. Aprofitem-ho.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny