Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu". Més sobre mi a Qui som. Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

Regals ataronjats dels cims del Pirineu

posta de sol,La Tosa
Posta de sol des de la Tosa Autor/a: R. B.
Fa només un parell de dies llegia a la premsa andorrana que per promocionar el país com a destí fotogràfic s'havien col·locat uns punts d'interès "selfie". Amb el nom d'Andorra Selfie Point s'han identificat 35 ubicacions amb els corresponents pedestals per fer-se una autofoto. Es facilita la realització de clics de bon resultat i, d'aquesta manera, els qui s'han autoretratat més fàcilment les comparteixen a través de les seves xarxes socials.

Ben mirat, una inversió en publicitat baix cost que m'ha semblat interessant. Per descomptat que no és una cosa exclusiva d'Andorra. S'ha fet en altres destinacions turístiques que saben de la importància que tenen, cada vegada més, les fotografies a les xarxes, especialment en l'encara emergent Instagram.

Un cas una mica diferent és el que fan a la badia de Roses. En aquesta població es fixen amb especial interès en la perspectiva paisatgística i l'horari de les postes de sol sobre la badia. A les campanyes de publicitat que es fan en revistes de turisme i mitjans especialitzats, incideixen en el valor paisatgístic de les postes de sol sobre la badia. Sovint, i segons quina és la perspectiva de les fotografies, s'hi captura la platja a primer terme i  el majestuós massís del Canigó de fons. Resultat de contrastos espectaculars.

trepitjaneus-masella-posta_de_sol.jpg
Cel i neu ataronjada a la vesprada (DDLN).

El cas és que ahir vaig pujar a fer esquí de muntanya fins a la Tosa. Com que vam pujar una mica tard, la posta de sol ens va atrapar just baixant del cim. No cal que us digui que vam aprofitar per fer unes quantes fotografies. L'hora convidava a marxar de pressa, però les panoràmiques que a cada moment ens oferia el sol amagant-se rere les muntanyes de l'horitzó ens van retenir més estona del compte. El cas és que van sortir unes quantes fotografies d'aquestes que te'n sents especialment satisfet. Cims a l'horitzó, cels ataronjats, figures humanes siluetades que esperen la posta del sol, trepitjaneus solitàries sobre una neu ataronjada... tot plegat uns moments força màgics.

Ja fa dies que des del Pirineu, sigui per l'atmosfera neta que ens ha deixat el vent intens de nord de dies passats, o potser ara per l'evaporació, o per diferents condicions d'humitats i altres qüestions, surten captures d'aquestes que en diem "de calendari". Només cal donar una ullada a les xarxes socials i seguir determinats perfils de muntanyencs, esquiadors, escaladors... Et quedes una bona estona admirant fotografies, siguin de la sortida o de la posta de sol. Semblen màgiques. Són regals fotogràfics que ens ofereix el Pirineu.

Veient aquestes captures d'altres aficionats, o les que ahir vesprada vaig fer baixant de la Tosa, i que a mi em semblen màgiques tot i que admeto que per a altres deuen ser normaletes, se m'acut que potser es podria imitar la iniciativa dels andorrans o dels rosincs en alguns cims del Pirineu, com ara La Tosa.

la-tosa-posta-de_sol
Esperant el moment màgic dalt La Tosa (DDLN).

Potser es podria indicar els punts propicis i les millors hores per la foto. Potser afegir-hi un calendari propici i una orientació concreta. I promocionar-ho. La Tosa reconvertida en una mena de mirador de postes de sol a l'estil Cafè del Mar d'Eivissa. O si ho preferiu com Oia a Sant Torini. O potser....  Ostres, prou. Millor que no. Qui vulgui gaudir d'aquests paisatges i d'aquests regals del Pirineu, millor que s'ho treballi una mica. Que investigui, que busqui, que provi.

Pensant-ho bé no m'agradaria veure com determinats cims del Pirineu, alguns dels quals ja vam veure l'estiu passat que quedaven massificats, ara també es vegin hiperfreqüentats en determinades hores en ple hivern. I tothom fent la mateix a foto.

Millor que les postes de sol, aquests regals que ens fa el Pirineu al capvespre, continuïn amb aquesta màgia que precisament ho acaba sent per la solitud i l'encara exclusivitat que en aquestes hores mantenen els cims del Pirineu. Qui vulgui fotos de manual, millor que no pugi a la Tosa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny