Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu". Més sobre mi a Qui som. Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

Cinc preguntes i cinc respostes del primer dia de la temporada a Masella

Una de les imatges que ha deixat el primer dia de la temporada a Masella
Una de les imatges que ha deixat el primer dia de la temporada a Masella Autor/a: Diaridelaneu
Així ens hem trobat avui Masella en el seu primer dia de temporada. Un paisatge idíl·lic a les pistes entre bosc, amb les branques dels pins encara carregades de neu, temperatures baixes, cel encapotat a estones, amb tendència a obrir-se molt més cap al migdia, una mica d'aire en cotes altes i una neu de qualitat pols. Un resum molt sintetitzat, però que reflecteix com ens hem trobat Masella aquest matí.

Però us explico més coses perquè, potser, els qui no hi heu anat us feu algunes preguntes. Estava bé la neu a tot arreu? Hi havia pedres? Segons els responsables de l'estació avui han passat per pistes una mica més de 1.000 persones. I aquesta xifra, són moltes o poques tenint present el que hi ha obert? Us en dono resposta.

primer-dia-de-la-temporada-a-masella/primer_dia_a_amasellamasella-20211126-professors

1 • Estava bé la neu?

Doncs sí, neu pols, ben trepitjada i compactada en tot l'eix central, des del cim de la Tosa i fins al Pla de Masella. De mitjana uns 40 cm reals un cop compactada per les trepitjaneus. A Coma Oriola la capa superior de la pista era neu de canó, per tant, força més dura i exigent.

2 • Quanta neu hi havia? Pistes obertes a tot l'ample?

Els gruixos de neu en cotes altes són considerables, arribant als 50 cm. Hi havia pedres? Cap ni una. I les pistes obertes a tot l'ample.

3 • Mil persones són moltes pel que hi ha obert?

Segons dades de la mateixa estació han estat esquiant a Masella una mica més de 1.000 persones. Són moltes tenint obert l'eix central i Coma Oriola? Doncs no, a pistes la densitat d'esquiadors era molt baixa. Cap cua a l'accés als telecadires. Això sí, als teleesquís de la Tosa s'hi ha format cua a les hores centrals del dia, perquè només en funcionava un.

masella-20211126-01

4 • La meteorologia del primer dia

Doncs hem gaudit d'una jornada de temperatures baixes. De bon matí costava que les nuvolades deixessin pas al sol, però finalment el cel blau ha anat guanyat més espai i la jornada s'ha desenvolupat amb bones condicions de llum a les hores centrals del dia. Recordem que ens trobem a finals de novembre i que el sol ja va molt baix.

5 • I el paisatge?

Doncs una paisatge de postal. La llevantada ha deixat el massís de la Tosa ben blanca de dalt a baix. Els gruixos de neu en cotes altes són considerables, arribant als 50 cm. Els boscos de pi negre de la falda de la muntanya encara conserven la neu a les branques, deixant un paisatge de postal nadalenca idíl·lica a finals de novembre. Un regal per a la nostra vista que sembla que ens ajuda a lliscar millor, encara amb més plaer i fent que les hores passin de pressa. A vosaltres no us passa?

Vinga, animeu-vos a esquiar ara que podem i no deixem escapar ni una sola oportunitat d'una temporada que comença bé. Ens veiem a pistes!

Us deixo amb dos enllaços del primer dia a Masella: un vídeo i un àlbum de fotografies.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny