Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu". Més sobre mi a Qui som. Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

Així ha estat el primer dia de la 'tempo' a Masella

Masella,contrasol i salt,02122022,IST
Imatge del primer dia de la temporada 22/23 a Masella Autor/a: IST
No sé a vosaltres, però a mi el primer de la temporada que puc esquiar em sembla uns dels dies més especials de l'any. Els recordo gairebé tots, de la mateixa manera que recordo, potser amb més intensitat i tot, el darrer dia també de cada "tempo".

Aquest any el primer dia s'ha fet esperar una mica més que en altres ocasions, acostumats com ens tenen a Can Masella a començar temporada en ple mes de novembre. I és que, contra el que puguin pensar moltes persones no esquiadores, ja fa uns quants anys que, malgrat l'escalfament global, començar a esquiar al novembre és més habitual que no pas excepcional. Gràcies a la tecnologia de la neu produïda, cert.

Masella-professor-02122022-IST

Com us deia a l'encapçalament de l'article, avui ha estat un d'aquells dies en els quals et sents un afortunat. I és que ja de bon matí, a la sortida de Puigcerdà, quan tot just encarriles el cotxe cap a la recta de l'Hotel Parc i ja veus la muntanya de la Tosa ben siluetada pel cel blau, blavosa per la seva pròpia ombra a aquelles hores del matí, i a la vegada força emblanquinada... ja veus a venir que l'escapada serà profitosa. Alguna cosa a dins el subconscient et demana que avui toca sintonitzar el Flaix FM o el Flaix Bac a un volum més aviat elevat. Ho sento Emili, avui no he escoltat 40 Pirineus. Espero que m'ho perdonis!

Us sintetitzo el que m'he trobat a Masella en tres apartats molt breus:

L'ambient i la mèteo a pistes: un matí marcat per les temperatures fredes, el cel blau, un sol alegre, l'aire en calma i una afluència d'esquiadors a pistes més baixa que altres anys. Sobretot eren parelles i grupets d'amics reduïts.

La neu: doncs només puc dir-vos una cosa: neu pols. No en sobra, però la que hi ha és més que suficient. Potser l'única qüestió a observar des d'un punt de vist més exigent es donava a la pista Tosa Vermella, encara no oberta a tot l'ample en la part superior. Oberts 26 km de pistes d'un total de 74.

El detall del dia: fins a les 11 del matí els canons han estat funcionant a les pistes no obertes. Per tant, cal pensar que en els dies vinents la situació anirà millorant.

En resum, una bona esquiada. Us convido a pujar a pistes. Les estacions, des del Ripollès i el Capcir fins a l'Alta Ribagorça, o del Solsonès a l'Aran, totes, repeteixo totes, han fet un esforç per tenir-ho tot a punt i ara val la pena aprofitar-ho.

Us deixo amb un vídeo enregistrat avui a pistes i algunes fotografies. Si malgrat això no en teniu prou, recordeu que sempre podeu visualitzar les webcams de cadascuna de les estacions: comunicat de neu sense filtres.

Així què? Demà ens veiem a pistes?
 


I algunes fotografies d'avui:

Masella-perfil-02122022-IST%281%29
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny