Pep Pont

Pep Pont

Pensant en blanc 24h/365d . Co-founder LaNeu.cat . M'agrada tot el que envolta la neu, amics, esport, natura i gastronomia.

Twitter: @pep_pont

Opinió

Tic tac tic tac la nova temporada de neu ja és aquí


Digueu-li 40 dies, 6 setmanes… tant se val, això no ho para ningú. La temporada de neu a les pistes del Pirineu té previst el seu inici el cap de setmana del 28 de novembre d’enguany.
Sempre i quan el fenomen meteorològic de “El Niño" o una tongada de nevades no arribi abans i les estacions decideixin avançar la data de l’estrena. No seria la primera volta que això succeeix, de fet fa només set anys, el 8 de novembre del 2008, Masella estrenava la temporada.

Sembla doncs que la maleïda ”travessa del desert” arriba a la seva recta final. Els dies s’escurcen, els vespres i els matins són més frescos, i cada vegada hi ha més nits que al Pirineu ja glaça, un dels requisits, car perquè els primers flocs de neu agafin amb força, la temperatura del sòl ha de ser freda. El Pirineu ja es prepara per rebre l’or blanc.

Ara també és moment de recordar sense cap remordiment l’estiu que hem passat. Perdó, estiu no, infern! Quina calorassa que hem patit arreu! Rècords històrics a molts llocs del país. Diuen que precisament aquestes temperatures extremes registrades poden ser la clau de volta d’un hivern cru i ben blanc. Tant de bo!

Els dies vinents rebrem moltes notícies de les novetats de la majoria d’estacions de cara a la nova temporada, que se'ns dubte arriba plena d’anhels, il·lusions, dubtes, competicions internacionals…
Al Pirineu Oriental, Masella espera confirmar l’èxit de la seva aposta per l’esquí nocturn. La Molina vol seguir millorant els bons resultats que de mica en mica va aconseguint. Probablement la proposta de Vallter serà la més innovadora de cara a captar joves i famílies.
Al Principat d’Andorra de ben segur continuaran rebent neu a dojo i els dos dominis voldran esbrinar si la baixada del turisme rus ha tocat fons. Mentrestant les competicions de prestigi tornaran, el FreerideWorldTour i la FisWorldCup d’esquí alpí faran que Andorra torni a ser centre d’atenció mundial.
Al Pirineu de Lleida la delicada situació econòmica de Boí Taüll també serà un punt d’interès després dels conflictes laborals de l’estiu tot i la bona temporada estiuenca que han tingut. Portainé creuarà els dits perquè els accessos no els facin la punyeta. Un dels projectes més interessants és la de la petita estació de Tavascan que darrerament s’ha especialitzat a acumular premis.
Mentrestant a la Val d’Aran, Vaquèira encara la temporada amb la “dolça” ressaca de la celebració l’any passat dels seus primers 50 anys de vida.

La Catalunya Nord, amb les Neiges Catalanes al capdavant, vol reivindicar la seva gran oferta tant en l’opció més econòmica, com a més propera i sobretot amb garantia de neu.

En l’apartat d'infraestructures, moltes expectatives estan posades en l’aeroport de la Seu, una infraestructura que pot ser clau de cara el futur turístic de la zona.

Com veieu, un munt de reptes que si el fred i la neu fan acte de presència activa i constant, tenen moltes possibilitats que arribin a bon port. Espero i desitjo que així sigui.
Som-hi que ja la tenim aquí! Tic tac tic tac #ganesdeneu

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny