Miquel Ribas i Comas

Miquel Ribas i Comas

Nascut a Barcelona.
Llicenciat en Ciències de la Informació.
Especialitats: Periodisme/Publicitat i Relacions Públiques.

Periodista, editor TV, i consultor amb més de 30 anys d’experiència. Responsable de comunicació de diversos esdeveniments esportius i jornades tècniques. Com a reporter poliesportiu de televisió he cobert nombroses competicions esportives i he realitzat variats reportatges dins el departament d’esports de TV3 (Televisió de Catalunya) on treballo des de l’any 1984. Redactor especialitzat en temes històrics de Barcelona, publicats durant més de 10 anys a la revista Consell del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

Autor del llibre i director del documental “La realitat d’un somni” realitzat amb motiu del 50 aniversari de la estació d’esquí del Pas de la Casa Grau Roig (1957-2007).

Opinió

El Congrés de la FIS de Barcelona: Una oportunitat perduda per a la promoció

Autor/a: Turiski
Hem deixat passar uns dies per parlar tranquil·lament del Congrés de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) que es va celebrar a Barcelona del 2 al 6 de juny. Lamentablement el Congrés va ser una oportunitat perduda per promocionar aquests esports, apropar-los al gran públic i parlar de la candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona Pirineus 2026. No dubtem que el treball congressual de la FIS - reunions, eleccions de candidatures i treballs tècnics - es va celebrar a satisfacció d'organitzadors i assistents, però la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern, coorganitzadora i amfitriona de l'esdeveniment al costat de la FIS, i la seva homònima, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern no van saber utilitzar el congrés per "vendre els esports d'hivern ".
El president de l'Espanyola, Eduardo Roldan, que és un home amb molta experiència en l'àmbit internacional, va jugar amb el fet de la presència del rei Joan Carles I a l'obertura del Congrés per donar visibilitat a la trobada. Era una aposta personal seva pels molts anys de relació amb el monarca a través de l'esquí, però incompresiblement ningú del seu entorn va ser capaç de dir-li que al marge de la presència del Rei havia de treballar els aspectes de la praxi comunicativa del congrés per buscar impactes en benefici de l'esport blanc. La seva abdicació el mateix dia que havia d'estar a Barcelona per donar notorietat al congrés de la FIS va tirar per terra tota la "campanya de comunicació" del Congrés. I és que en els mesos previs no s'havia treballat en una altra cosa. Quina llàstima que no hagin estat capaços de motivar els mitjans de comunicació habitualment aliens a l'esport de la neu per donar-li protagonisme per uns dies.

Res de res, per no haver-hi ni es va realitzar una roda de premsa amb els mitjans de comunicació locals per destacar la importància del Congrés de la FIS. Tampoc es va saber treure partit d'alguna de les figures, com Alberto Tomba, Marc Girardelli o Maria José Rienda per citar alguns exemples, que van passar algun dia per l'Hotel Rei Joan Carles I, seu del Congrés. El resultat de tot això és que es va perdre una ocasió d'or per parlar d'esquí, Jocs Olímpics i molts altres aspectes relacionats amb els esports d'hivern davant els mitjans de comunicació. Ni una línia escrita-excepte la gasetilla del portaveu de la Federació Espanyola que algunes webs es van limitar a copiar i enganxar-ni una aparició a la televisió. El silenci més absolut per a un congrés que des de la oficialitat s'ha vingut a anomenar de "record". En fi, un desastre a nivell de "imatge positiva". Hi haurà qui em digui que era per no haver de donar explicacions del calamitós estat de l'esquí espanyol, però tampoc perquè lamentablement la premsa del sector de la neu està molt "acomodada" i no "critica" molt no fos cas que ... I no tot és culpa d'Eduardo Roldan, amb el qual vam mantenir una llarga entrevista que en breu publicarem.

De Turiski

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






giny













Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny