Joan Albert Clavera

Joan Albert Clavera

Fisioterapeuta i osteòpata. Responsable a Fisioteràpia Clavera. Professor associat a la universitat de Vic. Apassionat de l'esport i la naturalesa. Crec que vaig començar a esquiar al mateix temps que caminar!

Opinió

Sessió d'estiraments després d'un dia de neu

Per realitzar una bona sessió d’estiraments post dia d’esquí, el més important que hem de tenir en compte, és el que volem aconseguir. Per tant, no volem guanyar flexibilitat, sinó que l’objectiu és tornar a la calma després de fer exercici i disminuir el to muscular, és a dir, relaxar la musculatura.

En una sessió de neu s’implica molta musculatura, però la zona amb més exigència són les extremitats inferiors, així que gran part de la sessió anirà dirigida a aquesta zona. De les extremitats inferiors n’estirarem els rotadors externs, els quàdriceps (els més fatigats), els isquiotibials, el tibial anterior i peroneus, els bessons, el soli i els adductors.

Cal recordar que un estirament post sessió ben realitzat, té una duració d’uns 25 segons d’estirament i uns 25 segons de relaxació, això vol dir que cada estirament té una durada aproximadament uns 50 segons, per això és important alternar  l’estirament d’una cama amb l’altre.

A continuació us mostro algunes imatges d’estiraments indispensables, que un cop desat tot el material dins el cotxe, podreu realitzar amb 10 minuts, mentre feu petar la xerrada amb el company de les línies que heu fet durant la sessió:
EntrevistaEdició en paper


Editorial