Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu".

Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

Arcalís: la millor neu del Pirineu?

Esquiant per Arcalís el divendres 11 de març de 2016
Esquiant per Arcalís el divendres 11 de març de 2016 Autor/a: Diaridelaneu.cat
Hi ha estacions que sempre, absolutament sempre, t'hi trobes a gust a l'hora d'esquiar. Vagi per endavant que sóc dels que m'agrada esquiar en qualsevol estació i que ben mirat demano poc: em conformo amb una pista oberta encara només tingui 100 metres de llarg, sigui verda, blava o vermella. No crec que sigui poc exigent, és que en el fons puc ser igual de feliç esquiant en un dia de cel blau, sol i neu pols a Baqueira com en un dia de boira o vent a la Vall de Núria. El que realment valoro són les sensacions sobre els esquís, la companyia amb la que pugui comptar i que la neu es deixi esquiar (no, no m'agrada esquiar sobre un vidre, això sí que no). Si a més fa sol, hi ha neu pols, vent en calma i tot és obert, doncs no cal que us digui res...

Divendres vaig tenir l'oportunitat de visitar, per tercera vegada en aquesta temporada, l'estació d'Arcalís. Ho vaig fer amb bona companyia, amb un sol brillant, temperatures fredes però sense vent i només amb algun núvol fent acte de presència als cims del voltant. Situació idíl·lica, oi?. Ara ja puc dir que, com sempre que he visitat l'estació, hi vaig trobar una neu de qualitat. Escric això perquè en els darrers anys he visitat l'estació al llarg de tots els mesos possibles de l'hivern: desembre, gener, febrer, març, abril... i només em falta fer-ho al maig o el juny i, sabeu què? Sempre hi he trobat condicions molt bones. Quan és desembre i totes les estacions acostumen a anar justes de neu, aquí sempre en tenen una mica més i, si la visito a l'abril la neu aguanta amb més bones condicions que en altres estacions.

Arcalís, per ser una estació amb una cota mínima a 1.940 m. i una alta de 2.625 m. per força ha de mantenir la neu en bones condicions, més encara al sector de La Coma. Si a sobre hi afegiu que les seves pistes miren majoritàriament a nord i que l'aire aquí sempre és més sec per les mateixes circumstàncies, sembla lògic que la frase feta que ja he escoltat i llegit diverses vegades "a Arcalís hi ha la millor neu del Pirineu" tingui sentit. Doncs sí, començo a pensar que Arcalís és la que sempre ofereix més bones condicions que les altres en les mateixes circumstàncies i la que ofereix un paisatge que mai cansa de mirar, amb cims fotogènics que tothora ens "observen" mentre esquiem. I vosaltres, què en penseu d'aquesta frase "a Arcalís hi ha la millor neu del Pirineu"? Hi esteu d'acord o potser penseu que només és un lema comercial ben encertat?


 
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Edició en paper


Editorial