Oriol Cornet

Oriol Cornet

Monitor a l'Escola d'Esquí Alta Vall del ter

Opinió

Va ser de Champions

vallter,nens,esqui
Els més petits han estat aprenent a esquiar al Pla de Morens de Vallter en unes festes de Nadal marcades pel bon temps i la bona neu Autor/a: Oriol Cornet
No sóc gaire de creure amb elements esotèrics ni amb la religió però aquest Nadal al racó esquiable més oriental del país, a la GàliaSkiResort, una vareta màgica, no sé si del Mago Pop o d'en Merlí l'encantador, sembla haver realitzat un pacte perfecte amb la meteorologia per portar-nos un dels Nadals més memorables de la història de la nostra Gàlia.

Després d'un final de novembre frenètic amb llevantades, l'estació de la Vall de Camprodon va ser la gran beneficiada, amb un pont de la Puríssima llarg i un temps de somni, reunint un gran nombre de visitants. El petit període entre el final d'aquest pont fins a l'inici de les festes nadalenques va tenir de tot, fins i tot una feble llevantada.

La nit de Nadal quan cadascú estava amb família tot fent cagar el Tió, molts malalts de neu teníem un ull a les muntanyes. I va arribar Sant Esteve i el sol va lluir fins l'endemà de reis, només veient-se irromput per la nocturna lluna. Amb temperatures més aviat càlides per la inversió tèrmica, fent més fred al fons de la Vall que als cims, però malgrat tot les nits van ser fredes a l'estació d'esquí i va fer que l'estat de la neu fos de primera divisió. Veient el panorama els amants de l'esport rei de l'hivern no van voler faltar a la cita, igual que els esquiadors del futur que van estar aprenent o perfeccionant la seva tècnica. Tot va ser una bassa d'oli durant en els 14 dies en què ni l'esquiador més optimista habitual de Vallter no els hauria somiat. I com no, un cop les vacances de Nadal van treure la bandera de quadres, el parèntesi, o l'oasi temporal va quedar liquidat, sembla tornar l'hivern més rigorós. Però aquest Nadal sempre restarà a la memòria dels que l'hem gaudit.

Això no deixa de ser un petit "articlet" d'un professor d'esquí content per la quantitat de feina ben feta que un servidor, que forma part d'un equip professional i humà que cada dia es disfressa de DreamTeam, amb la jaqueta blava i els pantalons negres per donar el millor servei del Pirineu, vol fer un homenatge als companys i amics que de la seva feina en fan una passió.

Per vosaltres, pels que han après amb vosaltres, pels lectors del Diaridelaneu.cat, pels amics i els saludats: que passeu un meravellós any ple d'èxits, salut i molta neu!

 

Comentaris

5-10-20-tots
1
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny