Oriol Cornet

Oriol Cornet

Monitor a l'Escola d'Esquí Alta Vall del ter

Opinió

Per treure's el barret

vallter,nens,esqui
Alumnes de l'escola d'esquí Alta Vall del Ter fent una coreografia sobre la neu Autor/a: Uri Cornet
La temporada començava amb el pla previst, per la Puríssima, una data clau en el calendari per aixecar les persianes, amb una afluència de visitants molt bona però que també donava pas a pensar que potser iniciàvem, simplement, una temporada més.

Quinze dies després iniciaríem un Nadal al Pirineu català que es va viure amb un temps de cine, una neu d'Òscar i d'una afluència d'esquiadors de Champions. Tot semblava un miratge, no podia ser real, perquè ja havíem signat el millor inici de temporada que molts recordem. Però el Nadal, el cap d'any i els Reis van ser de traca. Més ben dit, per molts va semblar la llum al final del túnel d'una crisi econòmica que durant anys ha afectat l'Estat, i que per mala sort segueix afectant molta gent. De fet la indústria de la neu porta moltes temporades ressentint-se.

Però passat Reis el temps se'ns va anar girant una mica en contra i per un all o per una ceba, no es va completar cap més cap de setmana exitós. Per contra els gruixos del nostre Pirineu no paraven d'augmentar, fins a tocar sostres que vagament no es recordaven des de principis d'aquest segle.

I va ser amb els primers acords de febrer, malgrat portar la contraria a la tan nostrada Candalera o a la forana Marmota Phill, que vam reprendre de nou uns caps de setmana d'espectacle i unes setmanes que, tret de comptats dies, han vorejat la perfecció. Després d'una tercera part del gener amb un temps molt inestable, va tornar a relluir el sol i la gent va sortir a gaudir d'una gran qualitat de neu i uns gruixos que per un any no vam tenir res envejar a altres països on els esports d'hivern són autèntics protagonistes.

El Febrer ja és a punt de acomiadar-se fins a l'any vinent, i donarem el tret de sortida a la recta final de temporada. Si tot va be encara en tenim per 50 dies i serà llavors quan podrem fer una valoració d'aquesta temporada 2016/17 que va de camí de recordar-se amb una rialla de felicitat, i per fi recordarem els anys de vaques flaques amb una certa melancolia tots els qui, per H o per B, tenim una vinculació més o menys directa amb el món de la neu.
I no em voldria equivocar, però diria que aquesta temporada si no hi ha sorpresa majúscula o errors en l'organització del certamen, serà d'Òscar!

Uri

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny