Oriol Cornet

Oriol Cornet

Monitor a l'Escola d'Esquí Alta Vall del ter

Opinió

Autoretrat

escola,monitor,professor,esqui
Professor d'esquí Autor/a: EEAVT
Si, ho reconec, sóc professor d'esquí. I no, arribar fins aquí no ha estat gens fàcil. Avui, parlaré de mi, perquè sí, perquè em ve de gust.

Us explicaré la veritat. Avui sóc un enamorat de l'esquí, però sobretot de la meva feina. Si el dia d'avui després de 16 anys algú em fes la pregunta; "perquè ets monitor?" Que prepari el mocador de butxaca perquè ha estat una autèntica pel·lícula romàntica, amb un triangle amorós digne del teatre de Guimerà.

Repeteixo, sóc instructor d'esquí per herència familiar, sóc un continuista, sóc aquell que quan tenia quatre anys tenia la sort d'anar esquiar cada setmana, canviar-me cada dia amb els que més en sabien, ho tenia tot en el món de l'esquí, però em faltava una cosa. La principal en tot el que fem en tots els àmbits de la vida; passió.

La meva passió era lluny d'esquís, forfets i telecadires. La meva passió era més primària, la meva passió tenia un nom i feia més d'un segle que els anglesos ja ho practicaven. Jo estimava i estimo el futbol! Mentre molts nens de la meva ciutat estaven tot un any burxant els seus pares per anar esquiar, jo era feliç sent el porter suplent d'un equip de barri de mitja taula baixa d'una ciutat com moltes d'altres. Mentre dissabte rere dissabte els meus pares a 2000 metres s'escarrassaven per fer obrir la "caseta" a molts nens del país, jo volia jugar amb en Toni i en Juli, jo volia la pilota. Els pares, sorpresos per la decisió, em van donar tot el suport, clar, tot i que el pare hauria preferit veure'm lliscant al seu costat, però la qüestió era veure'm feliç, i així va ser!

Els anys van passar i entre suplències i alguna titularitat amb una mica d'esquí em vaig fer gran.

Un dia va sortir la possibilitat de fer un curs per començar a treballar de monitor d'esquí. Ja tenia edat de treballar i m'hi vaig llençar de cap. Era una feina que no m'apassionava, però me n'assortia bé, i econòmicament rendia molt bé per l'etapa de la vida que vivia. A poc a poc em vaig enamorar d'aquesta professió, i ara dono les gràcies als de casa per deixar-me escollir. Ara en tinc 32 i sé el que m'agrada i el que em fa feliç. Crec que tinc el millor ofici que podria tenir i la feina, després de 16 anys, m'ha fet conèixer milers de persones i aprendre de molta gent. M'ha regalat amics que són més que amics.

Ara, el futbol, un cop a la setmana amb amics per treure'm el "mono", però quan arriba divendres a la tarda, m'afaito, preparo tota la roba de l'escola d'esquí ben neta, fem bullir l'olla al whatsapp del grup, pujo cap a la vall i me'n vaig a dormir pensant qui serà el meu primer alumne del dia a qui ensenyaré tot el que sé, però sobretot transmetre-li la passió per l'esquí i l'esport en general.

Mares i pares, no tots serem Messi ni LindseyVoon. Pares, som nens, volem triar, volem provar, volem experimentar, volem, volem i volem.... A vegades la vida igual que un mitjó o una truita a mig fer dóna la volta.

Uri

Comentaris

 • Bon dia ,
  Esteu buscant un préstec, a la recerca d'un préstec corporatiu, personal
  préstec, préstec domèstic, préstec automàtic, préstec estudiantil, préstec de consolidació,
  préstec no garantit, capital de risc, etc. Sou préstec bancari o financer
  rebuig per una o més raons. Esteu al lloc adequat per obtenir un
  solució de préstec! Sóc un prestador privat, estic prestant a empreses i
  persones amb baixa taxa d'interès i baixa taxa d'interès del 2%.
  Poseu-vos en contacte amb nos... Llegir més

 • Mr Alex Bobbyhttps://www.diaridelaneu.cat/noticia/7034/autoretrat

  Hola, senyora i senyora, esteu cercant un préstec per iniciar activitats, ja sigui per implementar el projecte o per comprar un apartament, però heu prohibit el banc o el fitxer s'ha rebutjat al banc. Sóc una persona que préstec de 2.000 a 1.000.000 d'euros a qualsevol que pugui satisfer els termes. No sóc un banc i no necessito molts documents per confiar en tu, però has de ser una persona honesta, honesta, sàvia i de confiança. Doné préstecs a persones que viuen a Europa i arreu del... Llegir més

 • Et portem salutacions de companyia de préstecs Steve Manfredo guanyadors.

  Necessita ajuda financera de qualsevol tipus?
  Préstecs personals?
  Préstecs de negoci?
  Els préstecs hipotecaris?
  Agrícola i finançament del projecte?

  Donem préstec a un tipus d'interès assequible! Contacte

  (stevemanfredoloanfirm@yahoo.com)

  Hem ajudat a moltes persones que ara són els orgullosos propietaris dels seus propis negocis, cases, cotxes, així els demano que no es quedi fora d'aquesta oportunitat úni... Llegir més

 • Em dic Rick Walter, sóc de Nova York, estava lluitant amb fons i necessito un préstec ràpid de 27.000 USD per pagar el meu deute i per al creixement del meu negoci. Vaig provar tot el que puc pensar i sembla que no puc trobar una altra forma d'obtenir diners ja que el banc no em respon, però la bona notícia és que finalment obtinc un préstec d'Internet el dia 15 d'agost de 2017. He rebut el meu préstec al meu compte bancari. Estic aquí per compartir això amb el món i els que busquen ... Llegir més

 • Nano, torna al futbol, encara ets a temps! Que la neu es fondrà per sempre tard o d'hora i de tontos per distreure en tenim de sobres!!

 • Uri, endavant, busca el moment però mentre ves preparant el camí. Estàs fet per viure a i per la neu, se't nota!

 • Ostres, Uri, ets tot un cas

5-10-20-tots
1
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny