Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu". Més sobre mi a Qui som. Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

El Pirineu, la millor destinació del món per esquiar

Boi Taull
El Pirineu, la millor destinació del món per esquiar. Imatge d'arxiu de Boí Taüll, desembre de 2016. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Fa uns dies vaig coincidir en el trajecte d'un telecadira d'Ax3Domaines amb un esquiador parisenc. En el recorregut, que no devia durar més de 8 o 10 minuts, vam tenir l'oportunitat d'intercanviar una conversa breu en la qual vam saber una mica qui érem i perquè érem allà. En resum, jo en viatge de premsa organitzat i ell passant-hi una setmana de vacances amb la seva família.

Doncs bé, com que el meu instint de curiositat acostuma a anar una mica més enllà del que és pertinent i diplomàtic, no me'n vaig poder estar de demanar-li, sent parisenc com era, perquè havia escollit una estació d'esquí del Pirineu en lloc d'una dels Alps, que per proximitat a París, i per gran quantitat d'opcions i ofertes, semblaria més lògic escollir un destí de la serralada alpina.

La resposta que em va donar el company de cadira em va arribar en forma de tres arguments: primer, perquè al Pirineu la gent és més simpàtica, segon, perquè en els darrers 5 anys el Pirineu ha tingut més neu que no pas els Alps i, tercer, perquè l'ambient a pistes a les estacions pirinenques és més tranquil i no hi ha aglomeracions. Les tres respostes penso que són prou interessants per reflexionar-hi una mica.

És cert que els darrers anys la majoria de les estacions d'esquí del Pirineu s'han modernitzat en ginys, en ampliar i millorar la neu produïda, en oferir bons serveis i, per descomptat, en ser competitives en preus. Sovint, però, les estacions catalanes centren en excés el seu missatge publicitari en oferir i garantir quilòmetres esquiables i bons gruixos de neu.

Cert que cada vegada més hi afegeixen l'oferta gastronòmica de qualitat. I l'entorn cultural. I darrerament algunes comencen a fer valer el bon clima que, en el just equilibri de sol, fred i neu, tenim al Pirineu. Per cert, en aquesta temporada impressionant.

Ara ja només els falta fer valer la simpatia dels seus operaris, professors d'esquí i clients en les properes promocions comercials, i ja podem donar per fet que el Pirineu serà la millor destinació del món per esquiar. O algun lector en dubta?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny