Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu".

Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

Malalts de neu: tenim hospital !

malalts de neu
Malalts de neu: tenim un hospital per als propers dies Autor/a: Diaridelaneu.cat
Avui 17 d'abril, dilluns de Pasqüa, s'ha acabat la temporada d'esquí per a molts. I quan dic molts em refereixo al grup dels que encara es resistien a donar per acabada la que ja es pot considerar la millor temporada dels darrers 10 anys. A la majoria d'estacions d'esquí, és clar.

Val a dir, però, que en els darrers 20 anys el nombre d'esquiadors que finalitzen la temporada per Setmana Santa són cada vegada menys. La majoria, el gruix realment important d'esquiadors, comencen la temporada pel desembre i l'acaben a principis de març, amb les primeres glopades de bon temps i temperatures altes. És el que en el sector coneixem precisament com l'efecte calendari, i que a la pràctica vol dir començar a esquiar tan bon punt és desembre i acabar-la quan entrem al març.

A l'hora de la veritat els qui esgoten les esquiades fins a Setmana Santa són un percentatge d'esquiadors que no deuen suposar més del 40% del total. Són els que esquien en el que es coneix com a temporada mitja-alta o comercial.

Però, i a partir de demà, qui esquia? Doncs una minoria molt minoritària. Normal. Sí, ja sé que molts direu que no esquieu perquè ja "no és el mateix", que si "ja només obre una estació", que si la neu, que si també es poden fer altres coses, que si la platja, que si la bicicleta i un llarg etcètera de raons. Totes ben legítimes, només faltaria.

Però heu de saber que alguns encara aguantarem uns dies més. I jo en seré un. Ep, personalment m'agradaria que fóssim més, molts més.

Ho farem/faré a l'única estació que quedarà oberta en molts quilòmetres a la rodona. I ben a prop de casa. Gairebé segur que fins divendres deuré estar pujant sol per la cadira a cada trajecte. A les baixades dubto que em creui amb cap esquiador. Quan m'aturi al bar a fer el cafè segurament estrenaré la cafetera. En el fons l'ambient a pistes serà una mica trist. Tot en silenci, només el soroll dels teleesquís i alguns ocellets, però sense aquella remor de nens i pares cridant que en el fons m'agrada escoltar.

Per sort, divendres al vespre, pujaran a passar el cap de setmana tota una colla d'incondicionals com jo. Alguns en diem/diuen malalts de neu. I dissabte i diumenge aquests malalts farem colla i reviurem ben feliços per unes hores la temporada. I així seran les dues setmanes vinents fins a l'1 de maig, dia de l'operació final.

Quan arribi aquest dia, l'hospital d'urgències per atendre aquests malalts de neu que us esmentava, tancarà definitivament la sala d'espera i el quiròfan. Els metges, infermers i operaris ho deuran celebrar, que ben guanyat s'ho tenen. Masella Hospital d'Urgències tancarà i els malalts entendrem que hem de començar la recuperació sols. I ho superarem amb total felicitat.

Ja ho sabeu, avui ha acabat la temporada comercial, però demà comença la temporada dels malalts, la més apassionant, autèntica, divertida i amb l'al·licient que va a contrarellotge. Si us hi voleu afegir, sereu molt benvinguts, i ens trobareu a Masella!


Entrevista

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


34%


7%


59%

58 vots