Opinió

El repte de Núria Pau que arriba al cor a Ribes de Freser

ball,botes esqui,nuria pau
El ball dedicat a la Núria Pau realitzat amb botes d'esquí Autor/a: V. Riverola
En aquesta vida no hi ha la justícia, només parts satisfetes, per tal motiu, després de la seva sortida de la RFEDI, la Núria Pau va decidir seguir avançant cap als JJOO de (2018) amb el cap ben alt, conscient de l'enorme repte a què s'enfronta. Sense perdre la sang freda i la concentració, va decidir ofegar les seves llàgrimes a la muntanya, escalant, corrent i entrenant més fort que mai, primer a Les Deux Alpes (França) i ara, ben aviat a l'Argentina.

La Núria és una lluitadora nata. És de les que pensa que començar de zero sona a "zero a l'esquerra", per tal motiu, ella sempre diu que li agrada començar de nou, sempre amunt. Conscient que en aquesta vida hi ha dos tipus de dolor: el que et fa molt més fort i l'inútil, el qual només et fa patir penosament, Núria ha demostrat no tenir temps per patir penosament, creixent-davant l'adversitat; I no ha trigat a carregar les seves bateries, mobilitzant a tot un poble. Si, si, a tot un poble, en aquest cas el SEU poble, i ho escric amb majúscules perquè no m'ho acabava de creure fins que ho vaig veure amb els meus propis ulls el passat dissabte 15 de juliol. Des de fa dos anys admiro profundament a la Núria Pau i tota la seva família, però ara admiro tot un poble, capaç d'unir-se amb la intenció de donar suport a algú en qui creuen i confien.

És que sona a guió cinematogràfic, però el que vivim a Ribes de Freser, poques vegades ho he vist en la meva vida, i modèstia a part, en els meus gairebé 42 anys de vida, he vist de tot en el món de l'esport d'alt nivell. Com que no compta amb el suport de la RFEDI ara la Núria depèn d'ella mateixa, i dels que vulguin i puguin ajudar-la. Amb la lliçó ben apresa, Núria va passar de la teoria a la pràctica organitzant amb el suport dels seus amics i veïns de Ribes de Freser un autèntic festival on no van faltar proves esportives, balls tradicionals, degustació de productes típics, un sorteig espectacular i una signatura benèfica de pòsters. Fins i tot es va organitzar un ball tradicional ballat amb botes d'esquiar, en homenatge a la campiona local. Tot amb la intenció de recaptar fons per poder finançar el llarg camí que li queda fins a Corea 2018. La sensació que vam tenir els que vam pujar des de Barcelona fins a Ribes de Freser era d'estar immersos en un film de Frank Capra o de Giuseppe Tornatore, al mes pur estil de Cinema Paradiso, on la calor dels veïns i la solidaritat esdevenen el combustible que pot arribar a moure motors de gran cilindrada.

Amb els bitllets per Argentina i una bona part de les despeses cobertes (fregant els 3.000 euros), en una jornada festiva els veïns de Núria es van solidaritzar amb la campiona catalana perquè pugui aconseguir el seu somni: estar als JJOO d'hivern de l'any vinent. L'esdeveniment va comptar amb la col·laboració de Fischer, la Molina, Les Angles, Vall de Núria, els principals hotels i restaurants de Ribes i de més de 20 entitats i marques que no van dubtar a oferir productes perquè poguessin ser sortejats a la tarda. L'èxit de la iniciativa ha animat a Núria i els seus veïns a organitzador altre esdeveniment de similars característiques a mitjans de tardor, just abans de l'inici de la temporada d'esquí 2017-2018.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorialginy

Edició en paper


giny

giny