Opinió

Des d'Espot, un diumenge de moltes reflexions

trepitjaneus,cabina,espot
Així vam viure l'accés a les trepitjaneus amb cabina al peu del remuntador La Roca. Autor/a: J. M.
Així ha viscut l'experiència de les trepitjaneus amb cabina a Espot un dels nostres ambaixadors a Skipallars. Quin era l'ambient a la cua? i a pistes? quines sensacions del públic en general?

He de reconéixer que arribava a Espot ben ratllat.

Feia un mes que no trepitjava l'estació. Degut primerament al viatge a les Dolomites i després a l'avaria del telecadira, a més de la possibilitat d'esquiar a Baqueira "de gratis".

El procés de descompressió era dur, passar de 1200 km de domini esquiable, a "només" 160 de Baqueira, i acabar espetegant en un domini de només 17 pistes obertes havia d'esdevenir traumàtic, però avui tocava tornar a Espot.

Anàvem avisats: "matineu que hi hauria cues". Així que a les 8.30 ja érem allà. Tot i això, entre la cua de la retrac, el trajecte, i les dues cintes, vam acabar arribant a la cota 2000 quan eren les 9.10.

I jo ben emprenyat. Només pensava que podia esquiar "de gratis" a Baqueira, i que estava fent l'idiota a Espot. Però la gent del meu voltant somreia. Somreien sobretots els esquiadors ocasionals. Un munt de famílies amb nens, que esquiaven per 15 euros, i que vivien la remuntada amb retrac com una aventura.

Un cop a dalt, complex d'hamster. Clots i cadira, la u i cadira, pala i cadira, dos i cadira.... fins a 14 vegades remuntant a la mateixa cadira, però és casa teva, la neu està esplèndida, i cada vegada la gaudeixes com si fos única.

Però tu, tot i que encara ratllat, vas pensant, "carai, la neu està millor avui a Espot que ahir a Baqueira" i vas parlant amb els turistes (molts valencians), i tots encantats... "la neu està molt bé, l'estació ha fet una feina extraordinària, tothom és super amable", i acabes reconeixent alguna cosa innegable: Espot a fet una feina extraordinària i han resolt una situació crítica que hagués pogut representar el tancament de l'estació durant el que queda de temporada.

Evidentment hi ha punts de millora, està més content el públic ocasional, que no els clients assidus amb forfet de temporada.

Aquests, tot i que molestos per l'increment de cues i trigar més temps de l'habitual en remuntar perdent la meitat del desnivell esquiable, continuem lligats a Espot sentimentalment, o a causa de proximitat, o als cursos contractats, o a l'equip de competició. Però és cert que, d'una manera o altra,  voldrien algun altre gest per part de l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny