Miguel Soto

Miguel Soto

Miguel Soto és un dels Ambaixadors que Diaridelaneu i la app Skitude tenen al domini Alp 2500.

Opinió

Preguntes impertinents mentre gaudim d'un bon pla

miguel soto,masella,estadi
Esquiant a l'Estadi de Masella aquest passat cap de setmana Autor/a: Jordi Navarro
Teòricament encara no hauria d'haver arribat aquest moment de la temporada que la gent no esquiadora et pregunta, acompanyant amb una afirmació, això: Ah! Però encara segueixes esquiant? Però si ja no queda neu!. Però sí, el moment es veu que ha arribat.

Aquesta pregunta sempre ens acompanya cada dilluns després d'un memorable cap de setmana d'esquí a finals de març, o cada divendres quan algun company ens veu sortir de la feina amb un somriure impagable i amb el cotxe carregat de trastos esperant a prendre el volant i tirar amunt cap a la muntanya.

Encara no s'ha fet el canvi d'hora, encara és hivern, els dies comencen a ser més llargs però no tant. Sabem que com a norma general dels últims anys, març i abril s'esquia, i s'esquia molt millor que la resta de la temporada, però encara no ha arribat el moment de reflexionar sobre aquest tema.

Estem vivint una temporada dolenta, la neu va arribar molt aviat, a finals d'octubre i ho va fer acompanyada de fred, i en algunes estacions que si van saber o van tenir els mitjans per aprofitar-la van obrir. Algunes altres van poder obrir el mes de novembre o, com Masella, Alto Campoo i la petita Santa Inés, van poder obrir l'històric 1 de novembre. Encara que Alto Campoo i Santa Inés van haver de tancar uns dies després, mentre que Masella va seguir i segueix oberta.

Però si escric aquest article és perquè aquest matí a la ràdio una notícia m'ha xocat. Tot i que els xiringuitos de les platges de Barcelona tenen com a norma començar a treballar a partir del 15 d'abril, resulta que aquest any els propietaris estan reclamant anticipar aquesta obertura i obrir el 15 de Març a raó del bon temps i pel fet que les platges estan començant a omplir-se de gent que va a passejar, a seure a la sorra i gaudir del bon temps tan anormal que estem vivint aquest hivern.

Així estan les coses. Anticicló després anticicló, les estacions desesperades esperant una finestra de fred per poder encendre els canons que no han pogut mantenir en marxa tot el temps desitjat. Encara que el mes de febrer s'hagi facturat i les estacions s'hagin omplert "de gom a gom", és impossible no pensar que això té els dies comptats. Però no és així.

La primavera arribarà la setmana que ve i amb unes temperatures més altes del normal, però el més segur és que acabi arribant una baixada de temperatures amb humitat i comencem a gaudir de les típiques nevades tan èpiques que ens regala la primavera.

Algunes estacions petites franceses fins i tot van tancar aquest diumenge 10 de març, algunes tancaran a final de mes (és la seva política any rere any), però la majoria d'estacions d'aquest costat de la frontera i les andorranes faran tot el possible per mantenir obert fins a l'últim dia de Setmana Santa (diumenge 21 d'Abril), i fins i tot alguna intentarà estirar fins a l'1 de maig com porta fent les dues últimes temporades Masella.

És molt difícil en aquests moments ser positius amb el que queda de temporada, però encara ens queda temporada per estona. Segur. Però mentrestant i a l'espera que arribin aquests canvis, toca gaudir de la neu primavera juganera que estem tenint aquests dies, fer-ho pels matins i després passar les tardes après-ski a les terrasses agafant color de cara, o prenent alguna cosa amb els amics, o llegint un llibre o, simplement, gaudint del paisatge.
Tampoc sembla tan mal pla, no?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny