Miguel Soto

Miguel Soto

Miguel Soto és un dels Ambaixadors que Diaridelaneu i la app Skitude tenen al domini Alp 2500.

Opinió

Per què un bikepark de descens a l'estiu és una bona opció per a un esquiador?

DH,la molina
Pel bikepark de La Molina Autor/a: Diaridelaneu.cat
Un article d'opinió sobre les activitats que els esquiadors podem practicar a l'estiu i que guarden certes similituds amb l'esquí. Basat en una experiència pròpia del nostre col·laborador Miguel Soto.

La història de cada any, arriba el mes de maig i els que estem enganxats a l'esport blanc, entrem en una mena de depressió que alhora té les seves dosis d'eufòria.

Depressió, perquè aquest moment en el qual vam treure la bota de la fixació suposa que durant 6 mesos no podrem esquiar a la nostra estació d'esquí.

Eufòria, perquè els deures estan fets, hem esquiat tot l'hivern envoltats dels nostres "compis" de baixades, fa bon temps, no ens hem lesionat ... i que "collons!", Aquest moment en què et treus els esquís i abraces als teus amics celebrant el final de la temporada és una victòria, ho mirem per on ho mirem.

Arribes a casa teva i bé, estàs content recordant els moments de l'hivern, el dia que vas anar a tal estació, el dia que el teu amic es va donar una trompada de campionat, la nevada de la temporada, els powderdays, les tardes de cervesetes... I quan aquestes cervesetes se'n van de les mans i acabes arribant a la tantes fent perillar el dia d'esquí de l'endemà? Hivern, que maco ets...

miguel-soto-la-molina-bikepark-DH-5
Al bikepark de la Molina a l'estiu de 2018 (Foto: Ivan sanz).

Aquesta setmana la passes bé, però quan arriba el cap de setmana i ah, ja no pots esquiar. Llavors comença una lluita interna que consisteix a oblidar-se del passat. Oblidar-se d'aquestes ganes tremendes de calçar-nos els esquís als peus, i en aquest moment és quan comences a buscar substituts.

I n'hi ha, i n'hi ha de molts tipus.

Substituts d'estiu a l'esquí

Alguns directament es tiren a la mala vida, vivim en un país amb algunes de les millors platges del món, així que potser opten per platgeta, mojitos, gintònics, etc. D'altres es tiren a algun esport aquàtic; wake, vela, pàdel sub, caiac, etc. Podríem seguir amb el golf, equitació, córrer, senderisme, tenis, etc.

I després hi ha aquell substitut en què tots estem amarats de llegir a tot arreu que està relacionat amb el món de la neu: la bici.

La bici

La bici és, possiblement, per la majoria el substitut número u. Preferiblement la BTT; se suposa que la fem servir a la muntanya, és divertida i has d'estar mirant al capdavant pensant cap a quin costat vas a girar i com. Una cosa semblant a l'esquí. A part dels beneficis físics que ens aporta per arribar a la temporada en bones condicions.

Però en el meu cas, l'any passat vaig fer uns quants dies de descens (DH), i bé, les sensacions van ser molt, però que molt, molt, bones.

miguel-soto-la-molina-bikepark-DH-4
Al bikepark de la Molina, o canviant els esquís per les dues rodes (Foto: Ivan Sanz).

I aquest any ho tenia clar, així que abans de començar la temporada del bikepark (curiosament encara no havia acabat la temporada d'esquí), em vaig posar a mirar quina bici em podria escollir, a mirar-me ulleres per al casc, pantalons, samarreta, peto, proteccions, FF de temporada... Us sona veritat?

Aquesta temporada per a mi està sent la confirmació, així que oficialment he trobat substitut a l'esquí. Generalment el DH es practica en una estació d'esquí (encara que n'hi ha fora d'elles), però canvies el blanc pel verd, el powder pel fang i el casc d'esquí per un d'integral.

Però les similituds són que, ens enfilem a un remuntador mecànic sigui telecadira o telecabina, ens disfressem per practicar-lo, hi ha pistes amb colors de dificultat, hem d'estar concentrats durant la baixada, la mirada sempre al capdavant, un cop ens deixem anar ens dóna la sensació de llibertat, és divertit, la postal del paisatge segueix sent igual de preciosa, ens fa sentir l'adrenalina i ens fa oblidar dels nostres problemes. Podria seguir amb un llarg etc., però no acabaria.

miguel-soto-la-molina-bikepark-DH-descens
En descens pel bikepark de La Molina (Foto: Ivan Sanz).

A mi el DH (Descens) m'ha enamorat, i sé que per molta gent sembla perillós i molt arriscat, però com tots els esports de risc (l'esquí és un d'ells), cada un ha de ser prou intel·ligent per conèixer el seu límit. I per a alguna cosa estan els monitors o professors, per a alguna cosa estan els circuits de principiants i per a alguna cosa serveixen les proteccions.

Tot d'una us semblarà car, llogar les bicis i les proteccions no és gens econòmic, tot i que el FF sí que ho és, però és una activitat que cal provar i si us enamora com a mi, hi ha moltes maneres de poder practicar-lo a un preu més assequible rebuscant pel mercat de segona mà.

També cal tenir en compte que les bicis d'avui dia no són com les de fa 10 anys, i amb una bona bici d'enduro es pot anar a un bikepark sense la necessitat de tenir una bici específica de descens (DH).

Així que ja sabeu, si us animeu, us convido a gaudir de les baixades entre arbres, dels peralts, dels salts i, sobretot, de conèixer els vostres límits. Això sí, sense oblidar que la nostra prioritat és lliscar pel blanc.

Miguel Soto
@sotors2

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny