Ivan Sanz Tusell

Ivan Sanz Tusell

Vaig començar a esquiar a Font Romeu, però allà on realment en vaig aprendre i estimar la neu va ser a Vallter 2000. Alguna cosa deuen tenir aquestes dues estacions perquè m'hagi convertit en un veritable "malalt de neu". Més sobre mi a Qui som. Twitter: @ivansanztusell 
 

Opinió

Unes sensacions especials...

masella,helly hansen,esqui de nit
Esquiant de nit per Masella Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'esquí nocturn es va posar en marxa a Masella el desembre de 2013. Cada dijous i dissabte, des de mitjans desembre i fins a inicis de març, de 6 de la tarda a 9 del vespre s'obren un total de 10 quilòmetres de pistes de diferent nivell que s'il·luminen amb uns potents focus.

Escolars que fan setmana blanca i residents a la Cerdanya o comarques veïnes, que per horaris laborals no poden esquiar de dia, són el gran gruix dels "esquiadors nocturns". Sí, també hi ha els esquiadors que mai en tenen prou. Com és lògic també hi ha un percentatge important de curiosos que volen provar l'experiència ni que sigui per una sola vegada.

De fet, exceptuant els períodes de Nadal o determinats dies, no és una activitat que, passada la primera hora i mitja de la seva obertura de remuntadors, es pugui dir que genera un esquí de cues i pistes massificades. Tot el contrari. Els qui esquiem de nit, sobretot en la darrera hora i mitja, som pocs i ens acabem coneixent les cares. És com esquiar en família, per dir-ho d'alguna manera.

Recordo que la primera vegada que vaig esquiar de nit, en el dia de la inauguració, em va quedar gravat en el meu subconscient com una experiència única i sensorial. Com que és de nit i només tenim il·luminades les pistes, fa que visualment rebem menys impactes òptics. Centrem més la vista a la pista per on esquiem. Així, si esquiar de dia té l'al·licient de fer-ho observant bells paisatges, esquiar de nit sempre acaba tenint aquell punt de concentració i seducció que l'esquí de dia no té.

A mesura que el mes de febrer avança i les hores de llum guanyen minuts a les hores de nit, l'esquí de vesprada en la seva primera hora encara té un significat més especial, diria que fantàstic. Veure des del retorn del telecadira TGV com el sol ha acabat marxant rere les muntanyes, amb els focus ja encesos però gairebé innecessaris, i com el cel esdevé de colors blaus i ataronjats, encara ho fa tot més especial.

Des d'aquell desembre de 2013 procuro esquiar de nit entre dos i tres dies per temporada. I cada vegada que ho he fet les sensacions s'han tornat a remoure en el meu subconscient. Altre cop una esquiada especial. Familiar. Diferent. Singular. Sensorial. Exclusiva. Seductora.

La temporada d'esquí nocturn 2019-20 acabarà aviat. Ja ho heu provat?

esqui-nocturn-masella-3 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista